вторник, 2 юни 2009 г.

България отново предпочитана дестинация за Руските туристи

Според туроператори вече трети месец се наблюдава постоянен ръст в записванията от страна на руснаци, които желаят да прекарат ваканцията си у нас. Това настъпление се случва след мъчително очакване преди сезона, тъй като записванията закъсняха с около два месеца спрямо предишни години, и множество прогнози за катастрофален спад.

От началото на годината са издадени приблизително 26% повече визи за руски туристи у нас спрямо предходния период на миналата година.

Един от големите проблеми за руския пазар бяха визовите трудности, които предизвикаха поредица от конфликти между руски туроператори и нашето външно министерство.

При създадените визови облекчения децата между 6 и 18 години, които пътуват организирано, не плащат виза, а също и техните ръководители. Децата до 12 години не плащат за виза, ако почиват с родителите си в една стая.

Срокът за издаване на виза спада от 10 на 4 дни за стандартна и от 3 дни - на 48 часа за бърза. Собствениците на имоти у нас веднага получават визите си направо от консулския отдел за тригодишен период, а техните приятели също получават визи само срещу покана от собственика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.