петък, 29 май 2009 г.

10-12% спад на летовниците очакват в Албена

Очаква се тазгодишният сезон в курорта "Албена" да бъде по-слаб заради световната икономическа криза и вероятно курортът ще отбележи спад на летовниците с 10-12 на сто спрямо миналия сезон.

Това коментира Иван Калинков - директор по експлоатацията на материалната база в курорта.

Около 2000 туристи почиват в "Албена", съобщиха от ваканционното селище. По същото време през миналата година в черноморския комплекс са отдъхвали 2300 летовници, сочи сравнението.

Вече са отворени 13 хотела в комплекса, а до края на май ще започнат да работят още пет.

Според Калинков руският пазар вероятно ще запази постигнатите параметри от миналата година, но активните записвания на летовници от Русия са около 10-15 юни и тогава ще може да се даде по-ясна прогноза.

Не се очакват колебания и на румънския пазар, но резервациите в Германия, Великобритания и в други западноевропейски страни бележат спад, допълни Калинков.

През този сезон курортът ще предостави повече от 60 на сто от пясъчната си ивица, дълга 2,5 километра, за свободно ползване, информира директорът в черноморския комплекс.

Той уточни, че зоните за свободен плаж ще бъдат равностойно разположени спрямо платените и всеки летовник може сам да си донесе чадър. Цените за шезлонг и чадър през Сезон 2009 са 6 лева, а за шалте - 2 лева, уточниха от курорта. На плажа има четири бази за водомоторни спортове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.