петък, 29 май 2009 г.

такси за чадър гонят туристите от Несебър

Шезлонг и два чадъра на плажа в Несебър се дават на плажуващите срещу 30 лева, твърди местен хотелиер.

По повод високите такси за шезлонг и чадър, наложени от концесионера на плажа в Несебър, днес хотелиери и туроператори свикаха спешна среща в общината, съобщава агенция Фокус.

Един от инициаторите на срещата - хотелиерът Венелин Ташев, съобщи, че при него вече са постъпили няколко жалби на туристи, които се оплакват от непосилните такси.

Цените дори са завишени в сравнение с предходното лято. Ние правим всякакви гимнастики, смъкнахме цените от 30-40 % само и само да доведем туристи в тази криза, а някой прави нещо, с което цели да ги изгони. Омръзна ми като се върнат от плажа гостите да са ядосани и да казват: "Тази държава оправия няма" и да споменават, че повече няма да дойдат тук, за да ги изнудват", обяснява Ташев.

Той отбеляза, че дори в Слънчев бряг, където на плажа има и ВИП–зона, таксата за чадър или шезлонг е 7 лева.

След срещата с кмета туроператорите и хотелиерите са решили да сигнализират за случващото се комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията.

Те ще поискат среща и с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и заместника му Калин Рогачев, като ще настояват за проверка дали поставените чадъри там отговарят на условието за 50% свободна площ за ползване от гражданите. Чадърите там не само са много, те са просто чадър върху чадър, каза Ташев.

Ще бъде поискана и среща с концесионера на плажа и ще започне подписка от гражданите на Несебър дали са съгласни да търпят това положение повече.

Проверка показа, че концесионер на плаж "Несебър –юг" е фирма "Сироко" ООД. Тя е сключила договор с МРРБ за концесиониране на плажа през 1999 година за срок от 20 години. Фирмата е със седалище в Драгоман.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.